Специфіка функціонування заголовків у регіональних ЗМІ (на прикладі газети «Подолянин») - ЛІВІЦЬКА, Оксана (Образ, 2021)
У статті дефінітивно окреслено поняття «заголовок», а також наголошено на інформативності назв газетних матеріалів. Визначено, що заголовок відіграє особливу роль, оскільки це не просто елемент матеріалу, але й відображення основної ідеї журналістського тексту. Також виявлено функції, які виконують заголовки. Зокрема, на матеріалах регіонального видання «Подолянин» проаналізовано типи та функції заголовків як обов’язкової структурно-композиційної категорії газетного тексту. З’ясовано, що 50 % заголовків у Кам’янець-Подільському виданні «Подолянин» є проблемними та констатуючо-описовими, за допомогою яких регіональні журналісти привертають увагу до важливих проблем Кам’янеччини, підкреслюють необхідність їх подолання та подекуди пропонують шляхи розв’язання.