Шляхи й методи підвищення ефективності навчального курсу «Журналістська майстерність» - ЗОРІНА, Олександра (Образ, 2021)
Головним завданням наукової розвідки є визначення й аналіз прийомів та методів підвищення ефективності одного з найпопулярніших і найпрагматичніших навчальних курсів. «Журналістська майстерність» читається як теоретичний курс із значною кількістю практичних, проте цього явно недостатньо, тому пропонуються оригінальні методики підвищення рівня власне журналістської діяльності, аналізу фактів, виходячи з практики діяльності вітчизняних та зарубіжних ЗМІ. У статті наводиться солідний історичний екскурс, рекомендовано використати слушні поради українських дослідників щодо фахової дисципліни. На конкретних прикладах продемонстровано індивідуальний підхід до підготовки та перепідготовки репортерів й аналітиків у друкованих та інтернет-виданнях. Запропоновано оптимальні шляхи поєднання теоретичного курсу та практичної роботи з удосконалення журналістської майстерності у вітчизняних університетах та ЗМІ.