Регіональний сегмент у новинному контенті центрального телебачення України - Ткаченко, Олена; Сидоренко, Ольга; Дудченко, Людмила (Образ, 2021)
У статті розглядається новинний контент всеукраїнських телевізійних медіа. З’ясовано, що новинна інформація на українському телебаченні представлена такими тематичними сегментами: суспільно-політичні / військові, кримінальні, соціальні, культурно-мистецькі матеріали, матеріали про надзвичайні ситуації. З огляду на значну кількість матеріалів з негативною контекстуальною конотацією (суспільно-політичної, соціальної, кримінальної) телевізійні медіа потенційно формують негативний внутрішній і зовнішній імідж як країни в цілому, так і локальний імідж її регіонів. Визначено загальні тенденції формування медіаіміджу окремого регіону на прикладі висвітлення рейтинговими телеканалами подій Сумщини. Встановлено, що інформація про регіон представлена в абсолютній більшості матеріалами кримінальної тематики та негативними новинами із суспільно-політичної та соціальної сфер, внаслідок чого формується образ території зі знаком «мінус».