Висвітлення реформ в інтернет-виданні «Українська правда» - Колупаєва, Олена (Образ, 2020)
Стаття має на меті дослідити специфіку висвітлення питань реформування в інтернет-виданні «Українська правда», визначити особливості жанрово-тематичного наповнення публікацій. Дослідження особливостей висвітлення реформування у засобах масової інформації є актуальним через відсутній детальний аналіз тематичної спрямованості та структури публікацій, присвячених реформам. Визначено пріоритетні теми для журналістів: реформа прокуратури, армії, державної служби, спорту, медична реформа. У публікаціях видання висвітлено як позитивну динаміку у здійсненні реформ, та і перешкоди, що стоять на шляху до успішного здійснення реформ. Проаналізовано матеріали з рубрики «НОВИНИ», що написані в жанрі замітки виключно з інформативною метою та не містять суб’єктивної оцінки автора. Матеріали з рубрики «КОЛОНКА» за формою є замітками, аналітичними статтями, чи містять елементи різних жанрів. Публікації покликані привернути увагу до проблеми, оцінити ефективність реформ, спрогнозувати можливі успіхи і невдачі здійснення реформи.