Репрезентація жінок у медіа під час суспільно-політичних та воєнних подій в Україні 2013–2018 років - Волобуєва, Анастасія; Зенталь, Олеся (Образ, 2018)
У статті виявлено особливості репрезентації жінок зі сфер волонтерства, оборони та журналістики під час суспільно-політичних та воєнних подій 2013–2018 рр. на основі матеріалів українських медіа. Уперше проаналізовано й типологізовано участь жінок у волонтерській, оборонній та журналістській діяльностях під час Революції Гідності, анексії Автономної Республіки Крим та АТО. Для досягнення мети наукового дослідження використано методи моніторингу, аналізу контенту та допоміжні до нього методи порівняння, аналізу, синтезу, узагальнення, а також метод типології. На основі проведеного аналізу матеріалів українських медіа, виявлені особливості репрезентації участі жінок у волонтерській, оборонній та журналістській діяльностях під час суспільно-політичних та воєнних подій 2013–2018 рр., які були типологізовані у три групи – волонтерство, оборона, журналістика – з подальшим поділом на підгрупи.