Краєзнавча проблематика у пресі Тернопільщини: історичний аспект - Пелешок, Ольга (Образ, 2018)
У статті виокремлено публікації краєзнавчо-історичної тематики у тернопільській пресі (газети «Вільне життя», «Свобода», «Тернопіль вечірній») за 2000-2005 роки, досліджено їх періодичність, означено підтеми та розглянуто їх як тематичну нішу регіональних ЗМІ. У результаті аналізу визначено кількість друкованих матеріалів на зазначену тематику та окреслено їх роль у друкованих ЗМІ Тернопільщини як компонента історичної науки.