Дихотомія «традиційні&нові» масмедіа в науковому дискурсі - ГАЛАДЖУН, Зоряна (Образ, 2021)
У статті розглядається феномен дихотомії «традиційні&нові» масмедіа в закордонному та вітчизняному науковому дискурсі. Виокремлюються ознаки, притаманні кожному з аналізованих концептів, їх найважливіші риси та відмінності. Зазначається, що розрізнення ЗМІ за синтетичним критерієм, який поділяє їх, з одного боку, за технологією та інформаційними механізмами/структурами виготовлення та поширення інформації, а з іншого – за періодом виникнення є життєздатним та достатнім для проведення поділу всіх ЗМІ. Тобто в основі поділу лежить цивілізаційний фактор, що сприяв розвитку технічних платформ/інструментів/технологій/ систем виготовлення та поширення масмедійного контенту.