Баланс позитивних і негативних новин на українських телеканалах - ДАНИЛЕНКО, Володимир (Образ, 2021)
У статті аналізується баланс позитивних і негативних новин на трьох українських телеканалах – «1+1», «Інтер» і «ICTV». Визначаються новинні особливості кожного з каналів та вплив новинного контенту на масову свідомість. При дослідженні характеру українських телевізійних новин утверджується ідея, що в суспільстві є запит на позитивні новини. І якщо людей регулярно привчати до позитивних новин, то можна змінити моральне здоров’я суспільства. При цьому журналістам не потрібно лакувати дійсність чи замовчувати важливі події, а варто відповідально ставитися до духовного та емоційного стану телевізійної аудиторії.