Відеострим у системі візуальної комунікації радіостанцій - Гаврилюк, Інна; Алєксахіна, Тетяна (Образ, 2021)
У статті розглядається відеострим як складова візуального наповнення українських радіостанцій. Визначається специфіка використовуваних відеостримів, тенденції розвитку. З’ясовано, що в цілому українські радіостанції орієнтуються на загальносвітову тенденцію, яка полягає в посиленні візуальної складової, тож намагаються використовувати нову форму комунікації. Хоча цей процес іде не надто активно. Відеотрансляції програм у режимі реального часу мають неоднорідні форми, вони представлені різними типологічними групами. Це залежить здебільшого від формату, фінансових можливостей та потреб радіостанцій. Найбільш складний технологічний процес спостерігаємо на радіостанціях некомерційного спрямування.