Міські портали відкритих даних як джерело інформації для медіа - Ліченко, Анна (Образ, 2021)
У статті окреслено розвиток локальних веб-порталів відкритих даних в Україні та їхнє значення в становленні відкритого інформаційного простору. Обґрунтовано, що локальні портали відкритих даних покликані виконувати одну з провідних ролей у забезпеченні медіа та громадян актуальною інформацією про діяльність органів місцевого самоврядування. Окреслено функціональні характеристики порталів відкритих даних дев’яти українських міст: Львова, Дніпра, Вінниці, Краматорська, Маріуполя, Дубна, Коломиї, Бахмута, Славути. Визначено, що в Україні триває процес вдосконалення міських порталів відкритих даних, зокрема впроваджується єдина культура оприлюднення даних. Однією з позитивних змін є зростання кількості наборів даних у машиночитаних форматах XLS/XLSX та CSV і відмова розпорядників від немашиночитаних форматів DOC і PDF.