Явище фотофейків і проблема маніпуляції контекстом фотографії в інформаційно-смисловій війні - Родигін, Костянтин (Образ, 2020)
У статті проаналізовано явище фотофейків у сучасному інформаційному просторі, принципи їх конструювання, поширення та впливу на аудиторію. Розглянуто приклади застосування прийому зміни та підміни контексту фотографій в історичному аспекті та на матеріалі російськоукраїнської інформаційно-смислової війни за період 2014 – 2020 рр. Показано причини стійкості таких маніпуляцій та їх резистентності до спростувань.