Історія української партійної преси на сторінках періодики (перша половина ХХ ст.) - Георгієвська, Вікторія (Образ, 2020)
У статті з’ясовуються особливості висвітлення історії окремих українських партій, що виникли на початку ХХ століття в Наддніпрянській Україні, зокрема Революційної української партії (РУП) та Української соціал-демократичної робітничої партії (УСДРП). Об’єктом дослідження обрано паризький журнал «Тризуб», який особливу увагу звертав на історію формування РУП та відзначення тридцятилітньої діяльності цієї партії. Використано такі основні методи, як моніторинг бібліографічних, історичних та історико-журналістських джерел, прескліпінг окремих видань (паризький журнал «Тризуб»). Опис, аналіз, порівняння, систематизація й узагальнення дали можливість простежити етапи формування РУП (1900), її перетворення в УСДРП (1905), визначити головних діячів у політичних процесах відстоювання національно-державних інтересів перших десятиліть ХХ ст.