Тематичні пріоритети української медичної книги - Садовнича, Наталія (Образ, 2019)
Незважаючи на значний інтерес книгознавців, журналістикознавців, мовознавців та літературознавців, питання тематики медичної книги розглядається лише дотично. Мета нашої статті – вивчення тематичних пріоритетів медичної книги України. У процесі дослідження встановлено, що Упродовж 1991–2017 рр. вийшло 4306 книжкових медичних видань. Вони згруповані в 6 тематичних груп: «фізіотерапія» – 38 %, «патологія та клінічна медицина» – 23 %, «охорона здоров’я та загальна гігієна» – 16 %, «лікарські засоби та фармакологія» – 9 %, «теоретична медицина» – 8,5%, «дієтика та гігієна харчування» – 5,5 %. Реципієнтові пропонуються традиційні та нові наукові знання, спрямовані на діагностування, лікування і профілактику хвороб різноманітними методами, а також зміцнення здоров’я.