Забезпечення доступу користувачів до інформації обласними архівами Півдня України - Сидоренко, Тетяна; Тимофійшина, Аліна (Образ, 2019)
Мета статті – вивчення діяльності обласних державних архівів Півдня України щодо забезпечення доступу до архівної інформації в сучасних умовах. Актуальність: дослідження питань забезпечення доступу користувачів до архівної інформації сприятиме усвідомленню можливостей, ролі архівів у реалізації розкриття їх ресурсів для дискантного обслуговування користувачів. Проаналізований контент сайтів державних архівів Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. У результаті дослідження визначено сучасні підходи до роботи архівів Півдня України з питань забезпечення доступу до архівної інформації з застосуванням інформаційнокомп’ютерних технологій та основні види нових електронних ресурсів архівних установ.