Психолінгвістичний аналіз асоціативного поля слова-стимулу ІНТЕРНЕТ - Денисевич, Олена (Образ, 2019)
Статтю присвячено проведеному психолінгвістичному аналізу асоціативного поля словастимулу ІНТЕРНЕТ, отриманого внаслідок вільного асоціативного експерименту, що тривав упродовж 2011–2012 років. Проаналізовано змістове наповнення асоціативного поля, встановлено місце слова-стимулу серед інших слів-стимулів рекламної лексики у мовній картині світу українців. Так, в асоціативному полі слова-стимулу ІНТЕРНЕТ виокремилено шість основних семантичних сфер, реакції яких мають спільний семантичний зв’язок. Найбільшими сферами виявились «діяльнісна» та «емоційна (конотативна)». Застосування методики вільного асоціативного експерименту виявляє динаміку змін. що відбуваються у мовній свідомості.