Особливості висвітлення кіберспорту в електронних спортивних медіа - Волобуєва, Анастасія; Петрик, Олександр (Образ, 2018)
У статті проаналізовано контент на кіберспортивну тематику у передових українських спортивних електронних засобах масової інформації, виявлено ключові тенденції роботи редакцій з матеріалами на кіберспортивну тематику, проведено порівняльний аналіз усього кіберспортивного контенту на сторінках ключових українських спортивних веб-сайтів. На основі цього аналізу виявлено характерні ключові помилки, яких припускаються вітчизняні електронні спортивні медіа під час висвітлення подій з кіберспорту. Мета дослідження полягає у доведенні актуальності висвітлення кіберспортивної тематики у спортивних засобах масової інформації на прикладі матеріалів кіберспортивної тематики на українських спортивних веб-сайтах. Об’єкт дослідження – електронні спортивні медіа XSport, Sport.ua, isport.ua, prosport.tsn.ua, champion.com.ua. Предмет дослідження – характерні особливості, закономірності й тенденції висвітлення теми кіберспорту в електронних спортивних засобах масової інформації. У дослідженні використовувалися такі методи: аналіз, синтез, контент-аналіз, порівняння, описовий та історико-порівняльний.