Партійна преса українських боротьбистів (1917–1920) - Георгієвська, Вікторія (Образ, 2018)
Мета дослідження – визначити умови функціонування, змістове наповнення, структурноредакційні домінанти української преси боротьбистів 1917–1920 рр. Об’єкт статті – газети, що були органами Української партії соціалістів-революціонерів (боротьбистів) і видавались у Києві, Харкові, Полтаві, Катеринославі, Житомирі та інших містах Наддніпрянської України в період національно-визвольних змагань. Залучено матеріали газетних фондів Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського. Використано методи аналізу, класифікації, узагальнення, а також біографічний.Проаналізовано 7 партійних видань українських есерів-боротьбистів, з’ясовано змістові та жанрові акценти цієї преси. Зосереджено увагу на структурі, тематиці, політичних орієнтирах газет зі спільною назвою «Боротьба / Борьба».