Дослідження інформаційної складової російсько-української війни - НОВІКОВА, Олена (Образ, 2024)
У видавництві Сумського державного університету (Україна) побачила світ монографія «Інформаційна безпека України: філологічний складник», підготовлена науковцями з України та Німеччини.Досліджуючи інформаційну складову російсько-української війни, автори розмірковують про інформаційну безпеку в сучасному суспільстві як противагу інформаційній інвазії, яка розпочинає, а далі супроводжує збройну агресію, геноцид та інші форми насилля, підриває демократію; дискутують щодо можливості протидії дезінформуванню, пропаганді та конспірологічним інформаційним кампаніям; шукають історичні паралелі.