Рубрика як корелянт позиціювання часопису «Літературний Тернопіль» - ДАЩЕНКО, Наталія (Образ, 2022)
Вивчено сталі й змінні складники в рубрикації часопису «Літературний Тернопіль» (2008– 2019 рр.). З’ясовано, що в журналі застосовано принцип варіювання рубрик. Переважають постій- ні рубрики, повторювані з’являються час від часу. Використання одноразових рубрик зумовлене оперативним відгуком редакторів на актуальні події та оригінальні авторські матеріали. Вста- новлено відповідність між розділами часопису та його літературно-мистецьким і громадсько- політичним спрямуванням, орієнтованим на важливі події та знакові особистості регіону. Ви- словлено припущення, що часопис також слугував платформою для оприлюднення актуальних наукових поглядів із різних галузей знання. У комплексі це забезпечило журналові самодостат- ність, навіть унікальність.